Nasze diety

Dieta pudełkowa

Zobacz nasze diety

DIETA ZBILANSOWANA

Dieta skierowana do osób, posiadających prawidłową masę ciała. Zalecana dla klientów nieposiadających poważniejszych jednostek chorobowych.
Dieta zawiera produkty z wszystkich grup piramidy żywieniowej, rozłożonych zgodnie z zaleceniami WHO.

Dieta reguluje metabolizm białek, tłuszczy, węglowodanów. Podczas diety regulujemy poczucie głodu, sytości. Dieta pomaga wyregulować
systematyczność odżywiania, ciągłość oraz zachowanie regularności spożywanych posiłków.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA REDUKCYJNA

Dieta normalizująca masę ciała. Redukująca nadmiar tkanki tłuszczowej lub zatrzymanej w organizmie wody. Jest to dieta niskotłuszczowa, wysokobłonnikowa. W diecie wyeliminowane są obróbki termiczne takie jak smażenie z tłuszczem. Posiłki są duszone, pieczone, gotowane, grillowane.

Dieta pozwala redukować tkankę tłuszczową jednocześnie nawadniając organizm od wewnątrz, regulując także metabolizm białek, tłuszczy i węglowodanów. Podczas diety regulujemy poczucie głodu, sytości. Dieta pomaga wyregulować systematyczność odżywiania, ciągłość oraz zachowanie regularności spożywanych posiłków.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA WEGE

Dieta całkowicie eliminuje produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak MIĘSO i jego przetwory oraz RYBY, przetwory rybne.

Głównym źródłem białka w diecie są rośliny wysokobiałkowe strączkowe. Dieta zawiera nabiały i produkty mleczne oraz JAJA.

Istnieje możliwość eliminacji JAJEK w czystej postaci (jajka gotowane, sadzone, jako składnik w sałatkach, kotlety jajeczne, omlety itd.). Jajka wówczas znajdują się jedynie w śladowych ilościach w wypiekach, makaronach, naleśnikach, plackach itd.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.
Dieta możliwa do wprowadzenia w połączeniu z innymi dietami.


DIETA WEGE + FISH

Dieta całkowicie elimuje produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak MIĘSO i jego przetwory.

Głównym źródłem białka w diecie są rośliny wysokobiałkowe strączkowe oraz RYBY. Dieta zawiera nabiały i produkty mleczne oraz JAJA.

Istnieje możliwość eliminacji JAJEK w czystej postaci (jajka gotowane, sadzone, jako składnik w sałatkach, kotlety jajeczne, omlety itd.). Jajka wówczas znajdują się jedynie w śladowych ilościach w wypiekach, makaronach, naleśnikach, plackach itd.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.
Dieta możliwa do wprowadzenia w połączeniu z innymi dietami.


DIETA DETOKS

Dieta skierowana jest do osób rozpoczynających redukcję, osób chcących pozbyć sie toksyn, chcących nawodnić swój organizm, poprawić jędrność i elastyczność skóry.

Dieta jest odpowiednia dla osób z niedoborami witamin.

Dieta eliminuje mięso. Jest dietą zawierającą 2 KOKTAJLE, SHAKE’I metaboliczne, oczyszczające. Jest to dieta wysokobłonnikowa, bogata w większą ilość owoców, warzyw w różnych postaciach. Dieta normalizuje masę ciała.

Proponowany okres trwania diety DETOKS to od 2 do 6 tygodni.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA BEZ PSZENICY I MLEKA

Dieta możliwa do wyboru również w wersji WEGE.

Dieta eliminująca produkty zawierające pszenice, choćby w śladowych ilościach. W diecie wykluczone są: wypieki zawierające mąkę pszenną, pieczywo z domieszką mąki pszennej, makarony zawierające pszenicę, wrapy, naleśniki, placki, bułki, grzanki itd. Zamiennikami w tej diecie są produkty wykonane z innych mąk razowych, żytnich bądź mąk z naturalnych zbóż bezglutenowych.

Dieta eliminuje posiłki zawierające mleko w czystej postaci- krowie naturalne. Daniami które nie pojawiają się wówczas w diecie są na przykład owsianki na mleku krowim, shake’i z mlekiem krowim, jaglanki, ryżanki, bowle na bazie kaszy manny na mleku krowim, naleśniki na mleku krowim, placki, bowle owsiane na mleku krowim.

Wszystkie te dania pojawiają się w diecie, wykonane na mleku bezlaktozowym lub mlekach roślinnych. W diecie znajdują się takie produkty jak kefir, maślanka, jogurt naturalny, twaróg naturalny itp.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA GLUTEN FREE

Dieta możliwa do wyboru również w wersji WEGE.

Dieta możliwa do wyboru również w wersji wegetariańskiej.

Dieta eliminuje GLUTEN całkowicie. Gluten jest to grupa białek znajdujących się przede wszystkim w zbożach. Zboża wykluczone z diety to przede wszystkim pszenica, żyto, jęczmień, orkisz. W diecie zostają również wykluczone wszystkie inne produkty zawierające choćby śladowe ilości glutenu. Wykorzystywane są w diecie jedynie produkty bezglutenowe, produkty ze zbóż naturalnie bezglutenowych. Zbożami naturalnie bezglutenowymi są na przykład proso, ryż, amarantus, kukurydza, komosa ryżowa. Mąki wykorzystywane do wykonania pieczywa, makaronów są tylko i wyłącznie produktami bezglutenowymi.

Dieta dedykowana osobom z jednostką chorobową- celiakią.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA LACTO FREE

Dieta możliwa do wyboru również w wersji WEGE.

Dieta wyklucza całkowicie również LAKTOZĘ. Laktoza to cukier znajdujący się w mleku ssaków. Z diety zostają wyeliminowane takie produkty jak: mleko, twaróg naturalny, jogurt naturalny, kefir, maślanka, zsiadłe mleko, sery żółte, feta, śmietana itd. Dania zawierające nabiał, zawierają produkty bezlaktozowe bądź produkty wegańskie.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA GLUTEN & LACTO FREE

Dieta możliwa do wyboru również w wersji wegetariańskiej.

Dieta eliminuje GLUTEN całkowicie.

Gluten jest to grupa białek znajdujących się przede wszystkim w zbożach. Zboża wykluczone z diety to przede wszystkim pszenica, żyto, jęczmień, orkisz. W diecie zostają również wykluczone wszystkie inne produkty zawierające choćby śladowe ilości glutenu. Wykorzystywane są w diecie jedynie produkty bezglutenowe, produkty ze zbóż naturalnie bezglutenowych. Zbożami naturalnie bezglutenowymi są na przykład proso, ryż, amarantus, kukurydza, komosa ryżowa. Mąki wykorzystywane do wykonania pieczywa, makaronów są tylko i wyłącznie produktami bezglutenowymi.

Dieta dedykowana osobom z jednostką chorobową- celiakią.

Dieta wyklucza całkowicie również LAKTOZĘ. Laktoza to cukier znajdujący się w mleku ssaków. Z diety zostają wyeliminowane takie produkty jak: mleko, twaróg naturalny, jogurt naturalny, kefir, maślanka, zsiadłe mleko, sery żółte, feta, śmietana itd. Dania zawierające nabiał, zawierają produkty bezlaktozowe bądź produkty wegańskie.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA BEZNABIAŁOWA

Dieta emilinująca nabiał całkowicie, łącznie z produktami lacto free.

W diecie znajdują się jedynie przetwory a’la mleczne, wegańskie. Sery, mleka, twarogi itd. są pochodzenia wyłącznie roślinnego.
Eliminacja: mleko, kefir, maślanka, jogurt, twaróg, śmietana, sery białe, sery żółte, sery pleśniowe.
Dodatkowo istnieje możliwość eliminacji jajek w czystej postaci w diecie.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA LOW CARB

Dieta niskowęglowodanowa, dieta obniżająca zawartość węglowodanów, głownie węglowodanów złożonych, ograniczenie takich produktów jak makarony, kasze, pieczywo, ryż, produkty mączne. Zazwyczaj w diecie maksymalnie dwa posiłki zawierają węglowodany złożone, w pozostałych posiłkach bilans węglowodanów pochodzi jedynie z warzyw i owoców.

W diecie znajduje się większa zawartość białka.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


Dieta Wegetariańska z rybami / bez ryb

Dieta racjonalnie zbilansowana, eliminująca przede wszystkim mięso. Jest dopasowana indywidualnie do potrzeb tak, aby organizm był zaopatrzony w odpowiednie do funkcjonowania wszystkie składniki. Istnieje możliwość wyeliminowania z niej również ryb.

Dieta głównie bazuje na produktach zawierających odpowiednią ilość białka roślinnego, warzywa, owoce, jajka, nabiał, ewentualnie ryby.


DIETA LOW IG

Dieta stosowana przy takich jednostkach chorobowych jak cukrzyca, cukrzyca ciążowa, insulinooporność, podwyższony cukier na czczo.

Dieta opiera się na produktach zawierających niski, bądź średni indeks glikemiczny, eliminuje produkty z wysokim indeksem glikemicznym.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA HEALTHY MAMA

Dieta skierowana do kobiet w ciąży, kobiet karmiących.

Dieta zbilansowana.

Wykluczająca produkty ciężkostrawne, wędzone, dojrzewające szynki, surowe mięsa i ryby, owoce morza, grzyby, sery pleśniowe, produkty z mleka niepasteryzowanego, produkty konserwowe, ostre przyprawy.

Kaloryczność diety jest dobierana oraz modyfikowana w trakcie, adekwatnie do trymestru klientki bądź ilości pokarmu produkującego przez kobietę w procesie laktacji do wykarmienia dziecka oraz na podstawie aktualnej masy ciała kobiety.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.


DIETA SPORTOWA

20-25% BIAŁKA, 50-55% WĘGLOWODANY 20-25% TŁUSZCZE

Dieta o zwiększonej ilości białka, w standardowej opcji białka zwierzęcego, w dietach wegetariańskich, sportowych białka roślinnego. Dieta zawiera więcej dań wytrawnych, minimum dwa posiłki są obiadowe. W diecie znajduje się mniej produktów nabiałowych, owocowych, dań na słodko. Na prośbę klienta istnieje możliwość zwiększenia częstotliwości dań nabiałowych, owocowych. Dieta zawiera większą ilość produktów takich jak kasze, ryż, makaron, produkty mączne, wypieki, pieczywo.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.

DIETA HASHIMOTO

Dieta dla osób z chorobami autoimmunologicznymi.

Dieta przede wszystkim skierowana jest do osób cierpiących na choroby tarczycy. Inne choroby autoimmunologiczne, dla których dieta będzie odpowiednią formą sposobu odżywiania się są: toczeń rumieniowaty, choroba Gravesa-Basedova, reumatoidalne zapalenie stawów, zapalenie jelita grubego, twardzina układowa, bielactwo nabyte, łuszczyca i wiele innych.

Dieta normalizująca masę ciała. Detoksykuje organizm. Dieta eliminuje GLUTEN oraz całkowicie LAKTOZĘ.

Dodatkowo dieta jest pozbawiona warzyw strączkowych, kapustnych oraz warzyw psiankowatych (pomidory, bakłażan, papryka, ziemniaki).

Dieta może zostać poszerzona o dodatkowe wykluczenia, przy bardzo ostrych stanach jednostki chorobowej.

Istnieje możliwość wprowadzenia dodatkowych wykluczeń i preferencji, bez dodatkowych opłat.