Menu

Przykładowe menu dietetyczne

Menu standard 01.06-05.06

Poniedziałek :

1. Śniadaniowe muffiny z szynka, jajkiem dieta i szczypiorkiem
2. Ciastko makowe na mące kokosowej z mandarynka i budyniem śmietankowym
3. Roladka drobiowa z suszonymi morelami i camembertem z marchewka baby
4. Shake orzeźwiajacy limonka winogrono mięta mango
5.Sałatka z popcornem, mozzarella i groszkiem pieczonym w sezamie

Wtorek :
1. Czekoladowy makaron z twarożkiem truskawkowym z mięta i granatem
2. Krem z zielonego ogórka z koperkiem i groszkiem ptysiowym
3. Drobiowe bowl z kasza kuskus, marchewka, cukinia i burakiem z sosem koperkowym
4. Malinowy sernik z kruszonka jaglana z winogronami i melonem bez pieczenia
5. Kukurydziane placki dyniowe z dipem kolendrowym i imbirem

Środa :
1. Htipiti – pasta grecka z pieczonej papryki i fety z suszonym pomidorem i pieczywem
2. Bezglutenowy biszkopt kokosowy z jabłkami w cynamonie
3. Makaron chow mein z wołowina grzybami mun i szczypiorkiem
4. Koktajl mango brzoskwinia malina z nutka mięty
5. Wiosenna sałatka z jajkiem, rodzynkami i grillowanymi kuleczkami ziemniaczanymi z rodzynkami i oliwa czosnkowa

Czwartek :
1. Owsianka z bananami borowka i czekolada
2. Fit zapiekanka jaglana z pieczarkami, tymiankiem i mozzarella z suszonym pomidorem
3. Kurczak curry z fasolka szparagowa i kokosem
4. Nitella banana z musem malinowym i granola
5. Pieczone tortille z humusem buraczanym i słonecznikiem

Piatek :
1. Pasta z bakłażana z prażonym sezamem z jogurtem naturalnym i pieczywem
2. Marchewkowe-orzechowe muffiny z orzeszkami włoskimi
3. Dorsz czarny pieczone na blanszowanym szpinaku z płatkami migdałów cytryna z makaronem w pesto ziołowym
4. Koktajl kiwi truskawka z nasionami chia
5. Włoski krem neapolitański z mozzarella i pulpecikami solowymi z grzankami włoskimi