Menu

Przykładowe menu dietetyczne

Menu standard 16.03-20.03

Poniedziałek :

1. Naleśniki na mące kokosowej m z twarożkiem z świeżym melonem i anansem z sosem waniliowym z mięta.
2. Hummus buraczany z czarnym sezamem z selerem i marchewka.
3. Tagiatelle z kurczakiem w sosie orzechowym z marchewka baby i fasolka szparagową z kiełkami lucerny.
4. Deser jogurtowy trio z musem bananowym i truskawkowym z nasionami chia.
5. Salatka nicejska z jajkiem groszkiem tuńczykiem pomidorkami czerwona cebula z sosem miodowo musztardowym.

Wtorek :
1. Szakszuka po włosku z bazylia i pomidorami z pieczywem razowym i zielonym ogórkiem na roszponce.
2. Baton bakaliowy z orzechami słonecznikiem i daktylami.
3. Risotto na białym winie z indykiem cukinia porem dynia z zielonymi szparagami.
4. Shake jarmuz ananas gruszka jabłko szpinak.
5. Wrapy z serkiem z pieczonym bakłażanem i papryka.

Środa :
1. Owsianka czekoladowo piernikowa z bananami i wiśnią.
2. Krem marchewkowy z żółtym curry.
3. Spaghetti Bognese z warzywami duszonymi.
4. Fit Deser kokosowy Bounty.
5. Tarta z suszonymi pomidorami, szpinakiem feta i pestkami migdałów

Czwartek :
1. Twaróg włoski z konfitura z borówek z orzechami z pieczywem razowym.
2. Jabłecznik jaglany bezglutenowy z cynamonem.
3. Schab pieczony w sosie śliwkowym z modra czerwoną kapusta na miodzie z kasza pęczak.
4. Shake bananowo truskawkowy z malina i mięta z siemieniem lnianym.
5. Sałatka z brukselka, serem pleśniowym, rukola, gruszka , orzechami ziemnymi i sosem żurawinowym.

Piatek :
1. Omlety z musem bananowym z jagodami z sosem waniliowo czekoladowym.
2. Łódeczki z cykorii z twarozkowymi kulkami z rzodkiewką i szczypiorkiem z pestkami dyni. 3.
Morszczuk w sosie cytrynowym z rozmarynem z dzikim ryżem i kapusta kiszoną.
4. Wegańskie ciasteczka jabłkowe bez cukru.
5. Falafel z dipem guacamole.