Menu

Przykładowe menu dietetyczne

Menu standard 10.02-14.02

Poniedziałek :

1. Placek kokosowy z białej fasoli z morelami i suszoną figą z sosem cynamonowym i owocami.
2. Świeże Warzywa z keczupem z dyni.
3. Wołowina po amerykańsku z marchewką karmelizowana z coleslawem.
4. Shake banan pomarancza mango.
5. Kaszotto buraczane z fetą, pietruszką i orzechami, balsamico i kiełkami.

Wtorek :
1. Pasta z tuńczyka z kaparami z pieczywem razowym i musztarda francuska z kiszonym ogórkiem
2. Ciasto ananasowe z wiśniami.
3. Indyk pieczony w sosie miodowo sezamowym z fasolka szparagową i kasza bulgur.
4. Krem kukurydziany z tabasco i popcornem.
5. Sałatka caprese z grzankami bazylia i pomidorami malinowymi.

Środa :
1. Ciasto szpinakowe z migdałowym mascarpone z granatem z pomarańcza.
2. Ratatui z ciecierzyca.
3. Kurczak w cieście z dipem orientalnym z chilli z ryżem.
4.Jogurtowe trio owocowe z nasionami chia.
5. Ramen z jajkiem i trawa cytrynową

Czwartek :
1. Pieczeń z kurczaka z ajvarem z bakłażana i papryki pieczonej , z pieczywem razowym
2. Shake green power.
3. Polędwiczki wieprzowe z pure z gruszki i pietruszki .
4. Trufle Śliwkowo kakaowe.
5. Pizza na spodzie kalafiorowym.

Piatek :
1. Pudding jaglany z owocami tropikalnymi (banan mango melon ananas )
2. Krem brokulowo cukiniowy z groszkiem ptysiowym.
3. Spaghetti z pstrągiem wędzonym z sosem cytrynowym z rukolą.
4. Bezglutenowy Sernik z musem malinowym.
5. Sałatka Meksykańska z ananasem, porem, kukurydzą, papryką, serem żółtym i czerwoną fasolką z komosa ryżową i sosem słodkie chilli.